طراحی UI/UX
همهی ما حین کار کردن با نرمافزارهای مختلف با مواردی رو به رو شدهایم که سیستمها ظاهر زیبایی دارند اما کارکردن با آنها بسیار سخت است و یا بالعکس.
UI مخفف عبارت User Interface Design به معنای طراحی رابط کاربری است. در واقع UI طراحی بخشی از وبسایت یا اپلیکیشن است که کاربر آن را مشاهده میکند و بیشتر به جنبهی گرافیکی موضوع میپردازد. اینکه ظاهر هر بخش به چه صورت باشد تا جلوهی مناسبی به وبسایت دهد را طراح بخش UI مشخص میکند.
طراحی رابط کاربری به کمک گرافیستهای سایت و برنامهنویس Front-end پیاده سازی میشود. طراحی رابط کاربری مهم است زیرا کاربر مستقیماً با آن ارتباط دارد و معمولاً افراد به وبسایتهایی با UI ضعیف، کمتر اعتماد میکنند.
UX مخفف عبارت User Experience Design به معنای طراحی تجربهی کاربری است. به احساسات و راحتی کاربر حین کار کردن با اجزای مختلف سایت گفته میشود و جوانب تعامل کاربر را با هر بخش در نظر میگیرد. اینکه وبسایت ما طوری طراحی شده باشد که هر بخش به راحتی در دسترس کاربران قرار بگیرد و برای کار کردن با هر قسمت آسودگی و راحتی کاربر در نظر گرفته شود اینها مسائلی از طراحی UX هستند.
در عصر جدید و پیشرفت تکنولوژی، رقابت کردن با دیگران کار سختی شده و دیگر گذشت آن زمان که سایتها به چند عدد محدود بودند و همه مجبور بودند نیازشان را با همانها برطرف کنند. امروز دیگر شعار “کیفیت ما، مزیت ما” کاربردی ندارد، چون کیفیت باید مولفهی اصلی کار و خدمت شما باشد تا مشتری به سراغتان بیاید و اصلا لطف مضاعفی محسوب نمیشود.
با این تفاسیر به نظر میرسد مدیران در ایران هم به اهمیت ui و ux پی بردهاند و تقاضا برای جذب متخصص ux نسبت به گذشته رشد زیادی داشته است. البته بازار کار طراح ux هنوز هم با مشاغل مرتبط مثل برنامهنویسی قابل مقایسه نیست، اما انتظار میرود به مرور زمان شاهد درخواستهای بیشتری برای این کار باشیم. باز هم به شما پیشنهاد میکنیم تا سایتهای کاریابی معتبری مثل جابینجا را چک کنید تا متوجه شوید که درخواستها برای این کار به چه صورت است.